RendszámokMinden magyar rendszám

Londoni buszok

Ha londoni utazást tervez, tömegközlekedést fog használni. A londoni metró egy élvezet, világos, színes térképekkel, amelyek segítenek az útvonal kidolgozásában. A buszos utazásnak azonban van néhány előnye, így nem feltétlenül a metró az egyetlen választás.

London nyüzsgés és izgalom nyüzsgése. Évente emberek ezrei látogatnak el, hogy megtapasztaljanak mindent, ami „brit”. Világos, piros londoni buszok járják a várost éjjel-nappal, sok ezer utast szállítva.

Bármely város körüli utazás ijesztő lehet. Első ránézésre még a földalatti térképe is kicsit macerásnak tűnhet. Néhány metróút után azonban a látogatók kezdik érezni, hogyan működik mindez. ráadásul az állomás személyzete is mindig készen áll, hogy segítsen.

Ha a földalatti utazás trükkösnek hangzik, a busz még ijesztőbbnek tűnhet! A busszal való utazás előnyei azonban megérik az extra erőfeszítést.

Utazása megtervezésekor vegye figyelembe a busszal való utazás alábbi előnyeit;

Háztól-házig

Ha metróval utazik, észre kell vennie, hogy az utazás több időt vehet igénybe. Figyelembe kell vennie a Tube platformokra való eljutást és onnan vissza. Néha a földalatti sétányok önmagukban tízperces utat jelentenek. Ha busszal utazik, az utazási időt megtakaríthatja, ha egyszerűen fel- és leszáll. Ráadásul a buszmegálló még közelebb lehet az úticélhoz, mint a legközelebbi metrómegálló!

Buszsávok

Sok munkát végeztek a londoniak és a látogatók buszos utazásainak javításán. A buszsávokat úgy alakították ki, hogy biztosítsák a látogatók zökkenőmentes és gyors utazását. A forgalom nagynak tűnhet, de a speciális buszsávok biztosítják, hogy a buszok mindig jól közlekedjenek.

Rendszeresség

A londoni buszok nagyon rendszeresek, és nem fix menetrend szerint közlekednek. Megjegyzendő, hogy a buszmegállókban gyakran látható a „busz 10 percenként érkezik” tábla. Minden buszmegállóban van egy lista az ott megálló buszokról, egy útmutató, amely tájékoztatja a buszok irányát, valamint egy hálózati térkép, amely megmutatja, hogy hová mennek a buszok. Sok megállóhelyen elektronikus kijelző található, amely pontosan jelzi, mikor indul a következő busz.

Beszélő buszok

Minden londoni busz „beszél”, és egy világító kijelzőn mutatja meg, hogy mi lesz a következő megálló. Ha nem biztos abban, hogy a busz megfelelő-e az Ön számára, kérdezze meg a buszsofőrt. A sofőr segít, és javasolhatja, hogy szálljon fel arra a buszra egy bizonyos megállóig. Ezután kényelmesen, kényelmesen hallgathatja és figyelheti ezt a megállót.

Emeletes

A piros emeletes buszok London ikonikus részei. Busszal kell utaznia, amikor Londonban tartózkodik, hogy az igazi londoni élményben részesüljön!

A kilátás

A londoni építészet lenyűgöző lehet. A régi és az új keveréke összeolvad, létrehozva a világ egyik legnagyobb városát. Ha a legfelső fedélzeten ül, és átutazik a városon, olyan dolgokat láthat, amelyeket az utcaszinten, vagy az utcaszint alatt soha nem fognak megmutatni.

Mobilitás

A londoni buszok alkalmasak kerekesszékesek és babakocsik fogadására – ez a létfontosságú létesítmény, amellyel nem minden metróállomás büszkélkedhet.

A buszra jegyet vásárolhat a buszmegállóban vagy a fedélzeten. Ehhez laza cserére lesz szüksége. Intelligens kártyával is fizetheti a buszos utazást. A buszos utazások is olcsóbbak, mint a metróutak!